Nasjonal retten fårikål

Klassisk oppskrift på fårikål, ingredienser (4 porsjoner):

• 1,5 kg lammekjøtt (bog, bryst eller fårikålkjøtt)

• 1,5 kg hodekål (i båter)

• 4 ts hel sort pepper

• 2 ts salt

• 3 dl vann

• Frisk persille til pynt (valgfritt)

Slik gjør du:

1. Del hodekålen i båter.

2. Legg kjøtt og kål lagvis i en stor kjele. Start med et lag kjøtt (med fettsiden ned) og deretter et lag kål. Strø pepper og salt mellom lagene.

3. Hell over vannet.

4. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke under lokk i ca. 2-2,5 timer til kjøttet er mørt og kålen har absorbert smakene.

5. Server med kokte poteter og gjerne et dryss frisk persille på toppen.

Varenummer for varene i retten: 

2303 Hodekål norsk

5015 Gourmetpotet gul små Norske

8711 Bladpersille bunt

Relaterte artikler

Bli kunde

Ingen kunder er for små, og ingen er for store. Vi leverer i dag til restauranter, kantiner, hoteller, catering, delikatessebutikker og offentlig sektor.
Kontakt oss for en uforpliktende prat!

Bli kunde