Vårprimører

Vårprimører ved servering
10 stk reddiker, forvellet
10 stk vårløk, forvellet
Hvit asparges
Syltet rødløk
Neper
Saltsprengte poteter
Pas pier (salturt)
2 ss smør
½ stk sitron
Grønnkålchips

Slik gjør du:
Grønsakene varmes i smørvann med sitron ved servering. Toppes med grønnkålchips.

Posjert hvit asparges
10 stk hvite asparges
5 dl vann
100 g smør
1 ss sukker
1 ss salt
1 stk sitron, saften
2 stk ferskt laurbærblad
10 stilker timian

Slik gjør du:
Skrell aspargesen fra ca 3-4 cm fra toppen og kutt av de nederste 2-3 cm. Kok opp resten av ingrediensene til en posjerings-lake og ha i aspargesen. Gi det ett oppkok og sett til side. Posjerings tiden varierer avhengig av tykkelse, men gjerne 5-10 minutter.

Neper
1 bunt neper
1 ss smør
1 dl vann
Salt, sitron

Slik gjør du:
Skrell og rens nepene, kutt i ønskede biter. Smørdamp nepebitene lett.

Syltet mini rødløk
5 stk små rødløk
2 dl vann
1 dl eplecidereddik
1 dl sukker

Slik gjør du:
Kutt av toppen og roten på løken og fjern skallet. Løken deles i 2 på tvers. Kok opp resten av ingrediensene i en liten gryte til en syltelake, og ha i rødløken. La den trekke i 10 minutter.

Saltsprengt perlepotet
1 kg perlepotet
1,5 liter vann
100 g salt

Slik gjør du:
Kok potetene i saltet vann og damp de godt. Deles i to før servering.

Grønnkålchips
1 pk grønnkål skudd

Slik gjør du:
Rens grønnkålen fri for stilker. Blancher grønkålen i 10 sekunder og spre den ut på et brett. Tørk i ovn på 90 grader i 1 time.