Pavlova, sitronkrem og rabarbra

Pavlova uten egg
300 g vann fra herm.kikerter
440 g sukker
1/2 ts vanilje frø
2 ts eplecider eddik
2 ss maisenna
Evt grovhakket mørk sjokolade

Slik gjør du:
Vannet kjøles godt av, gjerne med en frossen miksebolle. Piskes så opp til det begynner å bli stivt, tilsett så sukker med en spiseskje litt og litt. Pisk godt sammen slik at alt sukkeret løsere seg opp.
Så tilsettes vaniljefrø, eddik og maisenna, piskes så godt sammen til en stiv marengs.
Hvis det skal lages med sjokolade vendes dette inn før man legger marengsen på smurt bakepapir eller sprøyter den med sprøytepose.
Sett ovnen på 150 grader og sett inn brettet, skru ovnen ned på 110 grader og stek i 40- 60 minutter etter størrelse.

Sitronkrem
150 g sitronsaft
1 stk sitronskall, finrevet
175 g sukker
3 ts maisenna
140 g eggeplommer
250 g usaltet smør

Slik gjør du:
Rør sammen eggeplommer, sukker og maisenna i en kjele. Tilsett sitronsaft og sitronskall og røres godt sammen. Varmes så opp sammen mens vi rører hele tiden, kremen skal tykne godt både av eggeplommene og maisenna. Dette skal gjøres på medium varme. Når kremen er tykk rører vi inn kaldt usaltet smør i terninger og kremen er ferdig når alt smør er rørt inn.
Kremen kjøles så av godt før den blandes med pisket krem eller seterrømme.

Solsikkekrokan
Solsikke kjerner
Sukker
Litt maldon salt

Slik gjør du:
Solsikke kjernene ristes i tørr panne på medium varme til de blir gyllne, dryss på sukker og la dette bli karamell. Vend forsiktig sammen og tøm over på bakepapir, dryss lett med maldon salt. Brekkes eller hakkes opp før servering.

Rabarbra «sous vide»
150 g rabarbra og jordbær juice
300 g sukker
1/2 stk vaniljestang
5 stk rabarbra

Slik gjør du:
Kok opp juice, sukker og vanilje til en sirup. Rabarbra renses ved at man kutter av rotfestet og evt blader. Del så stengene i 2 slik at de passer inn i vakuum posen. Legg så de som har lik tykkelse i samme pose og fyll i sirupen, vakuumeres eller knyttes godt igjen slik at det blir tilnærmet lufttett.
Posene posjeres så i ovn eller kjele på 75°c i ca 15-25 minutter alt etter tykkelse. De skal bare være akkurat møre og fortsatt holde formen. Kjøles så av og oppbevares kaldt til de skal brukes.

Bakt hvit sjokolade
150 g hvit sjokolade

Slik gjør du:
Bak sjokoladen på silikonmatte i ovn på 140 grader i ca 15 minutter til den blir gyllenbrun. Kjøl av på frys og kjør opp i blender.

Mandel crumble
50 g sukker
50 g smør, temperert
50 g hvetemel
50 g mandler, ristet og knust/malt

Slik gjør du:
Bland sammen alle ingredienser og kna det godt sammen. Smuldre deigen utover på et stekebrett med bakepapir og stek i ovn på 160*c i 10-15 min (avhengig av type ovn). crumbelet er ferdig når det er sprøtt og gyllent, det er lurt å røre i det av og til under steking.

Yoghurt espuma
700 g yoghurt
3 plater gelatin, bløtlagt
150 g fløte
80 g sukker
1 stk vanilje stang
1 stk sitron, saft og skall revet på microplane

Slik gjør du:
Kok sukker, vanilje, fløte og sitronskall, ha i bløtlagt gelatin. Avkjøl litt og rør inn youghurt, smak til med sitron. Sil av vaniljestang og sitronskall. Avkjøles i espuma-flaske med 1 patron, i isbad. Deretter før 1 patron service.