Helbakt sellerirot med blåskjell og grønnkål

Sellerirot, blåskjell og grønnkål
1 stk selleri, bakt og renset
1 kg blåskjell, renset
3 dl blåskjellkraft, innkokt
5 stk sjalottløk, i ringer
1 pk grønnkål, grovkuttet
2 ss smør
2 ss persille, finhakket
Salt, pepper og sitron
Skallet fra bakt selleri

Slik gjør du:
Kok opp kraft og sjalottløk, ha i grønnkål og smør. Rør sammen dette til grønnkålen har smeltet inn. Tilsett bakt sellerirot og blåskjell, vend alt sammen til det er godt og varmt. Ha i persille og smak til med salt, sitron og pepper. Ha hele mixen over i selleriskallet og server på buffet, eller som sharing.

Bakt sellerirot
2 stk sellerirot

Slik gjør du:
Selleriroten legges i en ildfast form og bakes i ovnen på 180-200 grader til den er mør. Del selleriroten i to og grav ut innmaten. Spar skallet! Riv biter av sellerien og ha på litt salt.

Dampede blåskjell
1 kg blåskjell
2 stk sjalottløk, hakket
4 dl hvitvin

Slik gjør du:
Kok opp hvitvin og løk, tilsett blåskjell og damp i 4 minutter. Rens blåskjellene og kok inn kraften til ca 3 dl.