Beter, byggryn, gresskarkjerner med geitostkrem

Bakte beter
1 kg rødbeter
Havsalt

Slik gjør du:
Ha rødbetene i en ovnsbakke og dekk til med litt havsalt. Bakes i ovn på 200 grader til betene er møre. Skrell betene og del de i passende biter.

Syltet gulbeter
500 g gulbeter
1 dl vann
1 dl sukker
1 dl eplecidereddik

Slik gjør du:
Skrell gulbetene og høvle de tynt på mandolin. Kok opp syltelaken og hell den over betene. La de sylte i minst 2 timer før bruk.

Byggryn
500 g byggryn
Salt, olje

Slik gjør du:
Legg byggrynene i bløt gjerne 1 døgn før bruk. Kok byggrynene i rikelig med saltet vann til fin konsistens. Sil av kokevannet og skyll grynene i kaldt vann 2-3 ganger. Ha på litt olje og vend inn før oppbevaring.

Gresskarnkjerner
100 g gresskarkjerner
1 dl vann
½ ts salt
0,5 dl olivenolje

Slik gjør du:
Vann, salt og gresskarkjerner kokes i 2 minutter. Sil av vannet og slå kjernene ut på et brett. Ha på olivenoljen og rør rundt. Bakes på 170 grader og rør rundt hvert 5 minutt. Når kjernene er blåst seg opp og gyllne, helles de ut på papir som skal trekke ut all olje fra kjernene.

Geitostkrem
1 stk haukeli-chevre
2 dl fløte
1 ss fennikelfrø

Slik gjør du:
Rist fennikelfrø og morte det fint. Kjør alt i blender og smak til med salt, pepper, sitron.