Råvarer I Sesong: Asparges

04.28.21

Råvarer I Sesong: Asparges

 

 

 

Ukens Oppskrift kommer fra Mikkel Roppen, 1 års lærling hos Mikael Svensson på Restaurant Kontrast* i Oslo.

 

Han har laget Grillet hvit Asparges med Posjert Egg, Chorizo & Hollandaise.

 

Europeisk Asparges er godt i gang nå på både Grønn og Hvit. Nå venter vi spent på den første Norske som så vidt har begynt og komme opp fra jorden. 

 

Kontakt oss for mer info

 

 

Vel bekomme!

Ingredienser til 4 personer

8 stk hvit asparges

1/2 ss hvitvinseddik

1/2 stk sitron

100 g chorizo

130 g klarnet smør + smør til steking

6 stk store egg

Salt

Oxalis til pynt

 

Fremgangsmåte:

Chorizo hollandaise:

Ta skinnet av chorizoen, og riv den i en stekepanne på lav varme

Når fettet har trukket ut, sil dette over smøret. Spar på chorizoen

Ha to eggeplommer og eddik i en kjele.
Pisk på lav varme til du får en litt tykkere konsistens

Spe deretter med Chorizo smør til en jevn og tykk konsistens. (Det er ikke sikkert du trenger alt)

Når ønsket konsistens er nådd fortsett å piske den av varmen litt, så den ikke skiller seg

Smak til med sitron og salt

Asparges:

Kutt den nederste trevlete delen av aspargesen

Sett en grillpanne eller jernpanne på høy varme, og legg i aspargesen

Når en fin farge er oppnådd rundt alle, og de begynner å mykne, sett platen av varmen

Før servering, varm aspargesen opp i pannen med smør. Når smøret begynner å brune tar du ut aspargesen på ett klede

Del aspargesen i to og strø på salt

Posjert egg:

Varm opp lettsaltet vann i en bred kjele til rett under kokepunktet

Klekk ett og ett egg i en sil for å fjerne den løseste eggehviten

Legg egg forsiktig i kjelen. Pass på å bevege dem rundt med en skje, så de ikke setter seg fast i kjelen

Etter 3-4 minutter kan du kjenne på plommen om den er klar. De kommer alltid til å fortsette og sette seg en tid etter de er ute av vannet

Når de er ferdig, ha på ett klede
Ha på salt

Serveres på en varm tallerken og dekoreres med chorizoen og oxalis, eller ønsket urt