Mikael Svenssons Miso og Aspargessuppe med Råstekt Hvit Asparges

04.08.21

INGREDIENSER (4 porsjoner)

 

12 st hvit asparges

60 g Røros smør + smør til steking

2 st sjallottløk

1 st sitron, gjerne fra Amalfi, vasket

2 ss (50g) Amai miso fra B.culture

1 boks creme fraiche (300g)

3 ss (40g) mandelmel. Alternativt bruk hel mandel som finhakkes

Salt

1 ss Sukker

 

Olje til steking

FREMGANGSMÅTE

 

Ha oppi smøret i en kjele på lav varme.

Skrell og strimle løken, sauter den myk i smøret.

Skrell asparges, putt skallet sammen med løken og sauter den myk.

Rør in miso og bland godt. Dekk med kaldt vann og kok på lav varme i 20 min.

Sil væsken gjennom en sikt og press ut all kraften tilbake i kjelen, kast skallet.

Skjær den nederste harde delen, ca 1/3, i tynne strimler.

Riv skallet på sitronen

Putt strimlet asparges, sitronzest, mandelmel og creme fraiche oppi aspargeskraften.

Kok opp å la det trekke under lokk til aspargesen er myk. Miks jevn i blender eller med stavmikser og sil av.

 

Del resterende asparges i 2 på langs og stek på høy varme i litt olje til den begynner og få farge, dryss over sukker. La det karamellisere, men pass på at det ikke svir seg. Ha så oppi smør og la steke ut, press i sitron juice.

Kok opp til aspargesen er myk, og avslutt med litt salt.

 

Plasser stekt asparges i forvarmet suppeskål.

Skum opp suppen med stavmikser før servering.

 

Vel bekomme!

Mikael Svensson

 

Restaurant Kontrast*